Op vakantie naar het zonnige Costa del Sol

Ben je op zoek naar een vakantie waar je cultuur kan combineren met een heerlijke strandvakantie? Dan is de Costa del Sol zeker een aanrader. Je vindt hier prachtige stranden, maar ook enkele bijzondere steden, zoals Fuengirola, Marbella en Málaga. Málaga is de hoofdstad van deze streek en biedt een scala aan historische gebouwen. Zo kun je het prachtige Alcazaba bezoeken, een fort dat stamt uit de 9e eeuw. De Costa del Sol staat in ieder geval garant voor een onvergetelijke vakantie!

De beste reistijd voor de Costa del Sol

Het is heerlijk vertoeven aan de Costa del Sol, dit komt door het mediterrane klimaat. In de zomer ben je verzekerd van zon en kun je in juli en augustus temperaturen verwachten van rond de 30 graden. Echter bij een zuidelijke wind kan de temperatuur oplopen tot 40 graden. In het voor- en najaar zijn er temperaturen rond de 20 graden. De beste reistijd is daarom van april tot en met oktober, waar het hoogseizoen in de maanden juli en augustus valt. De fijnste maanden om naar de Costa del Sol te gaan is in april, mei, september en oktober.

Een waar paradijs

De Costa del Sol staat garant voor een heerlijke vakantie met diverse natuur landschappen. Wanneer je een liefhebber bent van grotten is het een aanrader om naar Cuava de Nerja te gaan, een enorme en indrukwekkende druipsteengrot. Dichtbij het centrum van Málaga vind je een prachtig natuurlijk paradijs rondom de Guadalhorce rivier. Dit is een natuurlijk gevormd eiland waar de rivier uitmondt in de Middellandse Zee. Je ontdekt hier een pracht aan flora en fauna, waaronder diverse soorten vogels. Maar ook andere dieren zul je hier ontdekken, zoals wezels, vossen, slangen en kameleons. Erg leuk om te bezoeken met het gezin!

Ontdek het prachtige Málaga

Aan de Costa del Sol is het heerlijk vertoeven, zeker als je cultuur met strand kunt combineren. Málaga is daar de ideale stad voor omdat er veel te zien is. Zo kun je een oud Romeins theater bezoeken, maar ook het Gibralfaro kasteel of een overdekte markt. Je kunt Málaga natuurlijk te voet bekijken, maar het is ook aan te raden om er doorheen te fietsen. Daarnaast kun je ook heerlijk aan het strand vertoeven, zo heeft Málaga vijftien stranden om uit te kiezen. Aan het strand vind je heerlijke strandbars en restaurants, waar je kunt genieten van heerlijke tapas.

Genieten op het strand

Ook de stad Fuengirola biedt enkele pracht pareltjes. Zo heb je een schitterend uitzicht over de zee en het binnenland van de Costa del Sol op het kasteel van Sohail. In de binnenstad ontdek je de barokke kerk op het centrale plein, waar tal van leuke markten en activiteiten worden georganiseerd. Daarnaast biedt Fuengirola ook enkele heerlijke stranden, zoals het strand van Santa Amalia. Het water is hier erg rustig en daarom ideaal voor gezinnen met kinderen. In het Costa Water Park geniet je van opblaasbare platforms aan de kust. Zo kan de vakantie niet meer stuk!