Spaanse provincies

Op het Iberische Schiereiland in het zuiden van Europa liggen de landen Portugal en Spanje. Beide landen zijn geliefd onder vakantiegangers en staan bekend om de verschillende regio’s, gebruiken en bezienswaardigheden die er te vinden zijn. Het grootste van deze landen is Spanje. Het land is onderverdeeld 7 autonome regio’s met elk een eigen bestuur en in totaal is het hele land opgedeeld in 52 Spaanse provincies.

Een aantal bekende provincies van het land en de provincies met de meeste inwoners zijn Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Malága en Murcia. De meeste provincies worden bestuurd vanuit een eigen hoofdstad die dezelfde naam draagt als de provincie zelf.

 

Madrid

De provincie Madrid ligt in het midden van het land en is onder andere bekend vanwege de hoofdstad van het land Spanje. In deze stad zetelt de regering, woont de Spaanse Koning en zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Naast provincie is deze regio ook 1 van de 17 autonome regio’s in Spanje. In de regio zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden zoals kastelen, musea van verschillende categorieën en kenmerkende Spaanse steden en dorpen.

De hoofdstad Madrid is zeker een bezoek waard en is rijk aan cultuur, bezienswaardigheden en mogelijkheden om op stap te gaan of om te winkelen. In de omliggende regio is ook veel natuur te vinden.

 

Barcelona

De op een na grootste Spaanse provincie van het land qua inwonertal is de provincie Barcelona. Deze regio is onderdeel van de autonome regio Catalonië waarvan de stad Barcelona tevens de hoofdstad is. Naast de stad Barcelona kent de regio ook verschillende andere kleine plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk hierbij aan plaatsen zoals Sitges, Sabadell en L’Hospitalet de Llobregat.

De stad Barcelona staat bekend om de verschillende bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia, Parc Guell en Casa Milà. Deze zijn ontworpen door de bekende architect Antoni Gaudi. De stad is ook zeker de moeite waard om te bezoeken voor een bezoek aan het strand of om te winkelen.

 

Valencia

In het midden van het land, aan de oostkust, ligt een van de andere Spaanse Provincies, de provincie Valencia met de gelijknamige hoofdstad. De regio is gelegen aan de Middellandse Zee en is populair bij vakantiegangers die van verschillende soorten vakantie houden. De regio staat bekend om de bergen in het binnenland en de plaatsen die langs de kust liggen die je kunt bezoeken voor de stranden. De stad Valencia is 1 van de grootste steden van het land en is rijk aan cultuur en architectuur.

In deze plaats vindt je verschillende musea met moderne en klassieke kunst. Bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de Kathedraal van Valencia, dierentuin Bioparc, de Jardín Botaníco en het La Lonja de La Seda gebouw.

 

Sevilla

In het zuiden van Spanje ligt de provincie Sevilla. Deze provincie is onderdeel van de autonome regio Andalusië en wordt bestuurd vanuit de gelijknamige hoofdstad Sevilla. Zowel in de zomer als in de winter is het klimaat hier zeer aangenaam en prettig. Daarom is deze streek ook populair onder toeristen. Naast de stad Sevilla zijn er tientallen andere steden en dorpen waar je naar toe kunt om kennis te maken met de lokale cultuur en gebruiken.

De stad Sevilla is zeker een bezoekje waard voor als je van winkelen houdt of als je cultuur wilt opsnuiven. Bekende bezienswaardigheden in deze plaats zijn de Kathedraal Maria de la Sede, het Archeologisch Museum en de Metropol Parasol, het grootste houten bouwwerk ter wereld.

 

Alicante

In het zuidoosten van Spanje, aan de Middellandse Zee, ligt in de autonome regio Valencia, de provincie Alicante. De hoofdstad van deze streek is Alicante. In deze provincie zijn verschillende steden en dorpen te vinden die een bezoekje waard zijn. De regio staat bekend om de natuur en telt in totaal zes natuurparken die geliefd zijn bij onder meer wandelaars en natuurliefhebbers. De stad Alicante is om meerdere redenen het bezoeken waard.

Deze stad staat bekend om zijn oude stad met gebouwen die honderden jaren oud zijn. Andere bezienswaardigheden die je hier kunt bekijken zijn kerken, kathedralen, kastelen en meerdere musea gewijd aan kunst, historie en de cultuur uit de regio.

 

Málaga

Helemaal in het zuiden van Spanje ligt de provincie Málaga. Deze provincie is onder toeristen voornamelijk bekend vanwege de hoofdstad die ook Málaga heet en vanwege de Costa del Sol. Aan deze zonnige kuststreek liggen bekende plaatsen als Torremolinos, Marbella, Estepona en natuurlijk Málaga. Deze provincie is onderdeel van de regio Andalusië en beschikt over verschillende natuurparken zoals het Parque Natural de la Sierra de las Nieves en het Parque Natural de los Montes de Málaga.

In de hoofdstad van deze regio kun je terecht voor een bezoekje aan het Alcazaba, een Arabisch fort, het Castillo de Gibralfaro, de Catedral de Málaga en een bezoek aan verschillende musea. Ook is de stad zeker de moeite waard om te bezoeken als je van winkelen houdt.

 

Murcia

De provincie Murcia is gelegen in het zuidoosten van het land aan de Middellandse zee en is tevens een autonome regio binnen Spanje. De grootste stad van deze streek is tevens de hoofdstad die ook de naam Murcia draagt. Andere bekende plaatsen in dit gebied zijn Lorca en Cartagena. In de stad Murcia zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden die een beeld geven van de rijke geschiedenis die de plaats kent. Deze stad is een echte studentenstad. Je kunt dan ook op veel plekken terecht voor een hapje of een drankje tegen betaalbare prijzen.

De provincie is net als de andere Spaanse provincies verder rijk aan natuur en is gelegen aan de kust. Daarom is deze streek ook populair onder vakantiegangers die naar het strand willen.

 

Balearen

De Balearen zijn een eilandengroep voor de kust van Spanje die gelegen is in de Middellandse Zee. Deze eilandengroep is tevens een provincie en een autonome regio binnen Spanje. Tot de Balearen horen de eilanden Mallorca, Minorca, Ibiza, Formentera en Ibiza. Deze eilanden staan bekend om de natuur die er te vinden is, de stranden en de mogelijkheden om op stap te gaan. Vooral Ibiza en Mallorca zijn hiervoor populaire vakantiebestemmingen.