Genieten van de rust en het natuurschoon op Formentera

Op een kleine afstand ten zuiden van Ibiza ligt het gemoedelijkere eiland Formentera. Hier  zijn de stranden een stuk rustiger en kun je genieten van de prachtige natuur op het eiland. Je vindt hier een tal van bijzondere bezienswaardigheden en gezellige plaatsjes. Zo kan een bezoek aan het plaatsje Cap de Barbaria met een oude verdedigingstoren niet overgeslagen worden. Ook het hippiecafé Fona Pepe en de zonsondergang in Cala Saona is zeker de moeite waard. Hieronder vertellen we je meer over de beste bezienswaardigheden en dingen om te ondernemen op Formentera.

 

Ongerepte natuur

Het eiland Formentera is grotendeels plat. Het relatief vlakke landschap wordt soms afgewisseld met ruigere natuur. De bossen hebben een mediterrane begroeiing met pijnbomen, vijgenbomen, kruiden en jeneverbessen. Op het eiland zijn twee heuvels te vinden; de Cap de Barbaria en de Far de la Mola. Het hoogste punt van Formentera is te vinden op deze laatstgenoemde plek.

Dit zijn steile kliffen in het oostelijke puntje van het eiland. Bovenop deze kliffen vind je een vuurtoren en een gedenksteen van de schrijver Jules Verne. Verder heb je hier natuurlijk een waanzinnig uitzicht.

Het Parque Natural de Ses Salines is een enorm natuurpark waar een tal van vogels en soorten flora en fauna te vinden zijn. door het park zijn verschillende routes af te leggen om de geweldige omgeving te ontdekken.

 

De zoutwinning Ses Salines op Formentera

Op het eiland Formentera wordt ook veel zout gewonnen. De zoutpannen zijn te vinden in het natuurpark Ses Salines. Hier kun je ontdekken hoe mensen al vanaf de 13e eeuw zout hebben gewonnen op dit eiland. Verder is het een prachtige locatie door het heldere water. Dit water ontstaat door het vele zeegras dat groeit in de wateren.

Het zeegras filtert de wateren en zorgt voor het heldere water. De bijkomstige mineralen in het zeezout maakt het van zeer hoge kwaliteit.

 

De kerk van Sant Francesc en cultuur snuiven

Op het eiland kun je ook een hoop resten van een rijk cultureel erfgoed vinden. Sommige van deze vondsten gaan nog terug tot de prehistorie. Zo dateren de opgravingen in Cap de Barbaria uit de prehistorie en de resten van het fort in Can Blai uit de Romeinse tijd.

In de hoofdstad Sant Francesc Xavier kun je een bijzondere, witte, rechthoekige kerk vinden. De kerk heeft geen torens en heeft het uiterlijk vooral te danken aan het feit dat het vroeger gebruikt werd als een fort. Verdere culturele uitstapjes zijn te maken naar de Sa Tanca Vella kapel, de El Pilar de la Mola kerk en de Sant Ferran de ses Roques kerk.

 

De stranden van Formentera

Veel toeristen die naar het eiland Formentera komen, komen voor de witte rustige stranden. Er zijn een groot aantal stranden te vinden met hemelsblauw water. Aan de stranden kun je heerlijk luieren, zwemmen, snorkelen of duiken. Een aantal van de mooiste stranden van het eiland zijn onder andere Caló des Mort, S’Arenal, Illetes, Ses Platgetes en Sa Roqueta. Het grootste strand van het eiland is te vinden in het zuiden en heet Migjorn.

Spaanse eilanden

MallorcaFuerteventura
MenorcaFormentera
La PalmaCabrera
IbizaGran Canaria
TenerifeLanzarote