Mallorca: het grootste eiland van de Balearen

De Balearen is een eilandengroep die bestaat uit Ibiza, Menora, Formentera en Mallorca. Mallorca is hier het grootste eiland van en is ook het populairste eiland onder vakantiegangers. De meeste toeristen verblijven in het zuiden van het eiland in een van de populaire badplaatsen zoals El Arenal, Playa de Mallorca en Playa de Palma.

Naast de vele badplaatsen en stranden heeft het eiland ook een aantal prachtige natuurgebieden om te bezoeken. Vanwege het aangename klimaat, goede wegen en vele bergpartijen is het een populair eiland om te fietsen. Benieuwd wat Mallorca verder allemaal te bieden heeft? Hieronder vertellen we je meer over de mooiste plekjes van het eiland.

 

De stranden op Mallorca

Een van de grootste groepen toeristen die naar Mallorca komen, komen voor de stranden. Er zijn een tal van stranden op het eiland, die onder te verdelen zijn in drie soorten. Langs de drukkere kustplaatsen vind je uitgerekte stranden met strandbedjes. Deze zijn bijvoorbeeld te vinden bij de levendige badplaats Playa de Palma en El Arenal.

In kleinere kustplaatsen zijn er ook adembenemende witte zandstranden. De laatste groep zijn de kiezelstranden, die een stuk minder toeristisch zijn.

 

Het bergdorp Valldemossa

In het noordwesten van het eiland vind je het bergdorp Valldemossa. Het gebied hier is een groene omgeving met olijfbomen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in dit dorp is het klooster ‘La Cartuja’. Veel wandellaars verblijven in dit rustieke plaatsje om vanuit hier mooie wandelingen te maken. De bergen zijn op Mallorca namelijk vrij hoog en er zijn verschillende soorten vegetatie en vogels te vinden. De bossen zijn perfect voor wandelaars die op zoek zijn naar de rust op het eiland.

Andere leuke dorpjes op het eiland zijn onder andere Alcúdia; een compact middeleeuws stadje. Ook Sóller is de moeite waard om te bezoeken met veel oude huizen van tussen de 16e en de 18e eeuw. Palma Nova is een knusse badplaats met een paar mooie stranden.

 

De hoofdstad Palma de Mallorca

Een van de populairste steden van het eiland is de hoofdstad. Palma de Mallorca is een populaire badplaats met verschillende stranden. Verder vind je hier ook een prachtige kathedraal ‘La Seu’ uit de 13e eeuw, een kasteel, gezellige pleintjes en een grote jachthaven. In de stad zijn veel knusse straatjes om door te dwalen en prachtige historische gebouwen om te bewonderen. Je kunt hier prima winkelen of wat eten en drinken in een van de vele restaurants en bars.

 

Wandelen en fietsen op het eiland

De Serra de Tramuntana is een bergketen langs de noordwestkust van het eiland. Deze is sinds enkele jaren opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het gebied is in de lente en de herfst een geliefde bestemming voor wielertoeristen. Verder kun je hier ook een aantal prachtige wandelingen maken. De hoogteverschillen zijn aanzienlijk met de Puig Major als hoogste punt met 1445 meter. Als je hier dus wilt gaan wandelen moet je er op letten dat de meeste tochten wel voor de geoefende wandelaar zijn. Tussen de bergtoppen liggen enkele prachtige stuwmeertjes om te bewonderen.

Andere Spaanse eilanden

MallorcaFuerteventura
MenorcaFormentera
La PalmaCabrera
IbizaGran Canaria
TenerifeLanzarote