Ontdek het zonnige gebied van de Costa de la Luz

Wil je op vakantie waar de zon altijd schijnt? Dan is Costa de la Luz zeker een aanrader. Je vindt hier brede en lange zandstranden met prachtige witte dorpjes waar je heerlijk tot rust komt. Daarnaast vind je in deze streek ook twee mooie steden: Cordoba en Sevilla. Wil je een prachtig uitzicht hebben over de Afrikaanse kustlijn, dan is een bezoek aan Gibraltar zeker aan te raden. Bezoek de apenrots en ontdek het prachtige uitzicht vanaf de Costa de la Luz!

Het zonnige weer in de Costa de la Luz

Het klimaat dat je in de Costa de la Luz kunt verwachten is een mediterraan klimaat, wat zorgt voor gemiddelde temperaturen van 30 graden in de zomer. Door het heerlijke aanwezige briesje zal de temperatuur toch erg aangenaam voelen en heb je geen last van extreme hitte tijden je vakantie. De winters zijn zacht met temperaturen die niet onder de 15 graden komen. Het hoogseizoen valt in juli en augustus, maar je kunt prima op vakantie in andere maanden tussen april en oktober.

De natuur in volle glorie

Omdat het gebied in de Costa de la Luz nog erg onbekend is bij toeristen, is hier veel plaats voor drassige gebieden en verschillende diersoorten. Zo kun je het schitterende natuurpark Donana National Park bezoeken. Je vindt hier zowel moerassen met ontelbaar veel waterlopen tot aan groene struikgewassen. Maar ook zandduinen, pijnboombossen en vogels zul je hier zien. Een ander bijzonder fenomeen vind je in het zuidwesten van Spanje, bij de rivier de Río Tinto. Dit gebied in de Costa de la Luz staat bekend om zijn mijnbouw, waardoor de bacteriën in de rivier hebben gezorgd voor een opvallende rode kleur.

De pracht en praal van twee bijzondere steden

In de Costa de la Luz kun je de twee prachtige steden Cordoba en Sevilla bezoeken. In Cordoba vind je de prachtige kathedraal die stamt uit het jaar 987 na Christus. Maar ook vind je hier oude moskeeën, Romeinse en Byzantijnse bouwwerken. Of bekijk het prachtige uitzicht op het water vanaf de brug de Guadalquivir. In Sevilla kijk je ook zeker je ogen out. Wandel door de mooie straatjes van Sevilla en bewonder de prachtig gekleurde huizen en de sinaasappelbomen. Onderweg kom je onder andere langs de kathedraal met de Giralda minaret en langs het rijk versierde koninklijke paleis.

Heerlijk ontspannen aan het strand

Niet alleen kun je op de culturele tour gaan door de Costa de la Luz, ook hier vind je heerlijke stranden. Zo vind je in Huelva een ontspannen strandervaring waar je geen massa’s mensen vindt. In Chipiona vind je ook fijne stranden met een authentiek karakter, waar je heerlijk kunt zwemmen. Vind je het toch fijner om wat meer onder de toeristen te zijn in de Costa de la Luz, dan is de badplaats El Puerto de Santa María een aanrader. Hier vind je ook enkele barretjes waar je heerlijk kunt drinken. En neem er vooral een lekkere tapas bij!