Geniet van de warme kust aan de Costa Cálida

Ontdek de schitterende langgerekte witte zandstranden, woeste rotsen en beschutte baaien aan de Costa Cálida. Wanneer je een heerlijke wandeling maakt op het strand voel je de zeebries door je haren. De Costa Cálida staat garant voor een heerlijke vakantie, omdat het landschap erg divers is en je daardoor veel kunt ontdekken. In het binnenland vind je er bosrijke valleien en het is er glooiend. Daarnaast kun je een heerlijke duik nemen in het kristalheldere water van de Mar Menor, waar de temperatuur 4 á 5 graden hoger is dan de Middellandse zee.

Welke temperaturen kan ik verwachten in de Costa Cálida?

De Costa Cálida ligt zuidelijker dan de Costa Blanca, waardoor je hier een mediterraan subtropisch klimaat kunt verwachten. In de zomer geniet je van temperaturen tussen de 28 en 32 graden. De zon schijnt hier zo’n 320 dagen per jaar, wat het een ideale vakantiebestemming maakt. Het hoogseizoen loopt van juli tot en met augustus. De beste reistijd voor de Costa Cálida zijn tussen de maanden mei en oktober, maar je kunt in de andere maanden prima overwinteren. De winterzon laat zich zo nu en dan zien, wat deze streek erg aangenaam maakt.

Een paradijselijk meer

Het fijne aan de Costa Cálida is dat je aan het binnenmeer Mar Menor schitterende zandstranden vindt, zonder getijden, grote golven en stroming. Het is het grootste natuurlijke meer van de wereld waar je ook tal van watersporten kunt beoefenen. Het strand loopt heel geleidelijk af en daarom is het ideaal om hier met het gezin naartoe te gaan. Wil je toch wat meer natuur van de Costa Cálida ontdekken, dan kun je een bezoek brengen aan een van de negen beschermde natuurreservaten, de zoutmeren of de uitgestrekte bossen.

Ontdek de prachtige flora en fauna

Een schitterend natuurreservaat is Marjan de Pego-Oliva, een moerasgebied net achter de kust. Ontdek prachtige riviertjes, ondergelopen akkers en uitgestrekte rietvelden. In het noorden van de Costa Cálida ligt het natuurpark San Pedro del Pinatar waar je flamingo’s spot. Hier is het heerlijk om te wandelen of te fietsen waar je geniet van adembenemende vergezichten. Daarnaast kan je de Costa Cálida opdelen in twee delen, aan de ene kant vind je onbeschermde stranden met de wilde zee en aan de andere kant smalle inhammen met prachtige palmbomen en kalm water.

Ontdek het culturele hart van de Costa Cálida

In Murcia kun je heerlijk dwalen door smalle straatjes en op ontdekkingstocht gaan. Bewonder de prachtige Santa Maria Kathedraal met een negentig meter hoge klokkentoren. Maar ook Cartagena is een bezoek waard. Ontdek het mooie waterfront met hoge palmen en markante gebouwen. Op het Castillo de la Concepción heb je een prachtig uitzicht, na acht honderd treden is dat het meer dan waard. Om de dorst te lessen is het een aanrader om op een zonnig terras te ploffen en jezelf te trakteren op een Tinto de Verano, rode wijn met casera. Heerlijk na een dag op pad te zijn geweest!