Auto Huren Spanje

Als je op vakantie gaat naar Spanje en naar jouw bestemming reist met het vliegtuig, dan is het vaak wel zo prettig als je ter plaatse ook gebruik kunt maken van een vervoermiddel. Als je voor een paar dagen naar een stad gaat is die noodzaak vaak minder groot, maar voor een langere vakantie kan een auto zeker prettig zijn. Ook als je bijvoorbeeld een dagje op pad wilt of als je op één van de Spaanse eilanden alle vrijheid wilt hebben om rond te reizen kan het zeer handig zijn. Gelukkig kun je nagenoeg overal in Spanje wel een auto huren. Dat kan dan vaak voor een dag of voor meerdere dagen zodat je altijd in het bezit kunt zijn van een eigen vervoersmiddel.

 

Op vakantie

Ga je op vakantie met het vliegtuig naar Spanje en ben je van plan om ter plekke een auto te huren. Dan is het aan te raden om van tevoren goed uit te zoeken wat de verschillende mogelijkheden zijn. Je kunt ter plekke een verhuurbedrijf opzoeken, maar door wat voorwerk te verrichten voorkom je onnodige extra kosten of andere zaken waar je geen rekening mee hebt gehouden. De meeste vliegvelden, zeker de grote vliegvelden, bieden de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven auto’s te huren. Het is in veel gevallen ook mogelijk om een auto te huren op 1 locatie en daarmee bijvoorbeeld door het land te trekken om vervolgens de auto op een andere locatie weer in te leveren.

 

Eilanden

De Canarische Eilanden en de Balearen zijn ook plekken waar je een auto kunt huren in Spanje. Wil je deze eilanden op eigen initiatief verkennen, dan kun je ook daar op de vliegvelden of in de grotere plaatsen een auto huren. Op die manier kun je het hele eiland over en genieten van de natuur, de verschillende typische Spaanse plaatsen en andere bezienswaardigheden. Het is dan ook mogelijk om een auto te huren voor de duur van de vakantie zodat je altijd mobiel bent tijdens jouw verblijf.

 

Goedkoop auto huren Spanje

Het liefst wil je zo min mogelijk betalen voor een auto huren Spanje. Daarom is het verstandig om vooraf te kijken naar de mogelijkheden op de locatie waar je naar toe wilt reizen. Als je een auto direct huurt bij een vliegveld, dan is de kans groot dat de kosten voor de huur een stuk hoger liggen dan bij lokale verhuurbedrijven. Houdt er bij het huren van de auto rekening mee dat er ook andere kosten bij kunnen komen. Dit kunnen kosten zijn voor de brandstof, het aantal kilometers en de verzekering. Vaak geldt, net als met het boeken van een reis, dat de kosten lager zijn als je vroeg boekt.

 

Wat voor type auto huren?

Wat ook handig is om vooraf te bedenken is het type auto dat je wilt huren. Als je met een grotere groep mensen op reis gaat, dan is een auto met genoeg zitplaatsen wel zo handig bijvoorbeeld. Ga je naar Spanje toe op stedentrip, dan kan een kleinere auto misschien meer uitkomst bieden, ook met het oog op parkeren. Zorg er in elk geval voor dat je kiest voor een voertuig dat comfortabel is voor de reis en de activiteiten die je wilt ondernemen. Ga je door het land reizen, dan is het wel zo prettig om dat op een comfortabele manier te doen.

 

Waar moet je aan denken?

Als je in de zomer op vakantie gaat naar Spanje, dan is het vaak erg druk. Het is daarom aan te raden om vroeg te boeken zodat je verzekerd bent van vervoer. Een auto huren is vaak pas mogelijk als je een minimale leeftijd hebt van 21 jaar, dit kan echter wel verschillen per verhuurbedrijf. Om ter plekke een voertuig te kunnen huren kun je niet altijd gebruik maken van jouw pinpas. In Spanje kun je alleen betalen met een geldige creditcard. Veel Nederlandse bankpassen kunnen ook in het buitenland gebruikt worden als creditcard. Zorg ervoor dat je voor vertrek duidelijkheid hebt over de manier van betalen en de mogelijkheden die er zijn met jouw bankpas(sen).

 

Verzekering en kilometers

Als je in Spanje de weg op gaat, dan moet je ook verzekerd zijn. Controleer daarom voor vertrek ook over jouw eigen autoverzekering of de verzekering die aan jouw creditcard gekoppeld is voldoende dekking geeft. Als je een auto huurt dan wordt er ook automatisch een cascoverzekering afgesloten voor de duur van de huur. Het is bij verhuurbedrijven dan ook mogelijk om deze verzekering uit te breiden zodat de dekking volledige kan worden. Het aantal kilometers dat je tijdens de duur van de huur mag rijden is ook belangrijk. Staat er een vast aantal kilometers in de overeenkomst, dan betaal je voor elke extra gereden kilometer ook extra kosten. Veel bedrijven bieden ook de mogelijkheid om een onbeperkt aantal kilometers te rijden. Zo kun je ook door het land trekken zonder dat je hierover na hoeft te denken.

 

Door het land reizen

Het is afhankelijk van het verhuurbedrijf of de auto ook op een andere locatie ingeleverd kan worden. Zoek dit dan ook uit voordat je vertrekt. Je hebt verschillende mogelijkheden om het land te doorkruisen. Populaire routes die vaak ondernomen worden lopen langs de oostkust van Spanje waar je langs de bekende costa’s kunt reizen. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf Barcelona met de auto richting Valencia rijden waardoor je onderweg langs talloze bezienswaardigheden en mooie plaatsen komt. Het voordeel van een auto huren Spanje is dat je het land op jouw eigen wijze kunt ontdekken.

 

Verkeer en regels

Over het algemeen zijn de verkeersregels die in Spanje gelden hetzelfde als in Nederland. Er zijn wel enkele verschillen die belangrijk zijn om te weten. Zo wordt er op bepaalde snelwegen in Spanje tol geheven. De Spaans snelwegen staan bekend onder de naam autopista. Deze wegen zijn vaak tolwegen waar je met een creditcard of contant voor moet betalen. Het is ook mogelijk om deze tolwegen te vermijden zodat je ook kosten bespaard. De snelheden kunnen wel verschillend zijn ten opzichte van de maximale snelheden voor tolwegen.