Ibiza: een unieke vakantie

Ibiza behoort tot de eilandengroep Balearen en staat internationaal bekend om het uitgaansleven. Het staat bekend als feesteiland, hippie-eiland en als eiland waar de jetset graag vertoeft. Een vakantie op Ibiza is uniek en het gevoel dat op het eiland heerst is iets bijzonders. Jaarlijks trekt het eiland ongeveer 7 miljoen bezoekers. De toeristen die er komen zijn zeer divers. Zo komen er jetsetters, gezinnen met kinderen, feestbeesten, zonzoekers en ook mensen die op zoek zijn naar rust. Benieuwd wat Ibiza zo uniek maakt?

 

Het uitgaansleven van Ibiza

Het uitgaansleven van Ibiza is wereldwijd beroemd en het eiland is dan ook een bestemming om goed te kunnen feesten. Vanuit alle delen van de wereld komen mensen speciaal naar Ibiza om te feesten in een van de vele clubs. Het eiland staat daarom ook bekend als feesteiland om dag en nacht los te gaan. Bekende namen van clubs zijn onder andere Pacha, Eden, Privilege, DC10 en Space. De kans is groot dat je in een van deze clubs ook bekende DJ’s tegenkomt die de hele wereld overvliegen om op deze bestemming muziek te draaien.

Het clubseizoen begint in mei en er worden dan ook verschillende ‘opening parties’ gehouden. Het seizoen loopt vervolgens de hele zomer door en eindigt rond september en oktober. DJ’s als Tiësto, Armin van Buren en David Guetta hebben hier onder andere al gedraaid op een van de vele feesten.

 

Zon, zee en strand op Ibiza

Naast dat het een partyeiland is, zijn er op Ibiza ook heel veel stranden te vinden. Er zijn rustigere stranden en natuurlijk ook drukkere stranden waar veel toeristen komen. Bij Benirras Bay vind je een prachtig strand dat omringd is met pijnbomen en groene heuvels. Door de rotsachtige bodem kun je hier ook perfect snorkelen. Verder zijn er ook stranden op het eiland waar jaarlijks het zand wordt verschoond. Dit zijn de stranden bij Ibiza stad, San José, San Antonio, San Juan en Sana Eulalia.

 

De hoofdstad van het eiland: Ibiza stad

Tijdens een bezoek aan dit eiland kan eigenlijk een bezoek aan de hoofdstad niet ontbreken. De grootste trekpleister is Dalt Vila. Dit is de oude stadskern met gedeeltelijk uitgegraven historische muren. In de stad zijn veel pittoreske steegjes te vinden. De kathedraal Santa Maria d’Eivissa is in de 14e eeuw gebouwd en steekt overal bovenuit.

Een bruisender deel van de stad is de wijk Sa Penya bij Carrer de la Verge. Hier kun je ’s nachts goed feesten in een van de vele bars en clubs.

 

Sant Antoni de Portmany

Een stad op Ibiza die ook erg populair is, is Sant Antoni de Portmany. Er wordt gezegd dat Columbus hier geboren zou zijn en je kunt hier ook het ei van Columbus vinden. Met zonsondergang heb je hier een prachtig uitzicht en onder het genot van een drankje is dit het recept voor een prachtige avond. Hier komen in het zomerseizoen iedere avond duizenden mensen bij elkaar om te genieten van de zonsondergang. Ook in deze stad zijn een aantal bekende clubs te vinden zoals Eden en Es Paradis.

Andere Spaanse eilanden

MallorcaFuerteventura
MenorcaFormentera
La PalmaCabrera
IbizaGran Canaria
TenerifeLanzarote