De zeer rijke geschiedenis van de Costa Dorada

Ontdek het rijke en bijzondere landschap van de Costa Dorada, een 216 kilometer lange kuststreek in Catalonië. Ontdek hier prachtige (bad)plaatsen zoals Salou, Cambrils en Ampolla. Costa Dorada betekent letterlijk ‘’Goudkust’’, omdat het verwijst naar de prachtige goudkleurige zandstranden. Daarnaast zijn dit ook nog eens de breedste stranden van heel Catalonië. Ook vind je in deze streek weelderige dennenbossen en oude Romeinse ruïnes. Geniet van het prachtige landschap dat deze kuststreek te bieden heeft en ontdek de rijke geschiedenis van de Costa Dorada.

Wat is de beste reistijd voor de Costa Dorada?

Je hebt het meeste kans op aangenaam weer in de Costa Dorada tussen mei en oktober, maar wanneer je op zonvakantie wilt zijn de maanden juli en augustus het meest ideaal. In de zomermaanden kun je heerlijke temperaturen van rond de 28 graden verwachten. De zon schijnt in ieder geval altijd in de zomer, maar het is niet uitgesloten dat er een regenbui kan vallen. Het hoogseizoen van de Costa Dorada valt in de maanden juli en augustus. In het voor- en najaar is het iets koeler, en in de winter is het klimaat een stuk milder.

Bewonder de bijzondere flora en fauna

In de Costa Dorada ontdek je de ideale combinatie van fantastische stranden, mooie wijngaarden en prachtige natuurparken. Mocht je van hoge hoogtes, een open hemel en veel groen houden, dan is het Serra del Montsant natuurpark zeker een bezoek waard. Je ontdekt hier vele bergkloven en prachtige reliëfs. Een andere bijzondere plek zijn de duinen van Torredembarra. Bewonder de half-verschuivende duinen en de adembenemende zoutwaterlagunes. Ook vind je in Costa Dorada een verscheidenheid aan dieren. In de gemeenten Vimbodí & Poblet en l’Espluga Francoli ontdek je adelaars, uilen, herten, wilde zwijnen en nog vele andere diersoorten.

Ontdek de historie

Niet alleen ontdek je prachtige flora en fauna in de Costa Dorada, ook vind je hier leuke steden. Tarragona is er daar een van. Deze prachtige plek staat bekend om de Romeinse architectuur. Of ga naar het Montserrat bergmassief, hier ontdek je een belangrijk pelgrimsoord. Een andere leuke bezienswaardigheid om te bezoeken zijn de Cister kloosters, ten noorden van Tarragona. Bijzonder aan dit klooster is dat het samen een heilige driehoek vormt. Om een authentiek vissersdorp te bezoeken is het een aanrader om naar Cambrils te gaan. Er zijn prachtige historische bezienswaardigheden te ontdekken waaronder de haven en het oude stadshart.

Elke dag bewegen is gezond

De Costa Dorada is een perfecte plek om op een sportieve manier dit landschap te ontdekken. Zo zijn er avontuurlijke grotten die je kunt bezoeken, zoals de Ulldecona grotten. Hier vind je rotstekeningen die wel achtduizend jaar oud zijn en daarmee behoren tot het werelderfgoed. Maar je kunt ook een mountainbike route rijden door de bergen of een avontuurlijke excursie door de wetlands. Of geniet van een heerlijke bries door je haren tijdens een boottocht op het water. Aan het einde van de dag kun je heerlijk tot rust komen in een van de baaitjes of op een heerlijk terras.