De Costa Tropical, een ideale bestemming voor een zonvakantie

Deze Spaanse Costa is gelegen in het meest oostelijke gedeelte van Andalusië. De naam de Costa Tropical heeft haar naam te danken aan het feit dat er tropische vruchten geteeld worden, zoals bananen, papaja’s, mango’s en avocado’s. De streek heeft een diversiteit aan landschappen, zo ontdek je aan de kust prachtige stranden en in het binnenland een bergachtig landschap met woestijngebied. De prachtige kustlijn, interessante bezienswaardigheden, historische stadjes en de fascinerende natuur maken de Costa Tropical een ideale vakantiebestemming. Geniet van de echte Spaanse authentieke sfeer!

Geniet van de langdurige lente aan de Costa Tropical

Doordat de Costa Tropical praktisch geen winterseizoen kent, geniet je hier vooral van een langdurige lente met een jaarlijkse temperatuur van 20 graden. Dit maakt het een ideale bestemming om te overwinteren. In het zomerseizoen kun je hogere temperaturen verwachten van rond de 30 graden. Dit komt doordat de Costa Tropical een mediterraan klimaat heeft. Daarnaast heeft deze streek imposante bergketens, de Sierra Nevada, die het gebied beschut tegen koude luchtstromen. Het hoogseizoen valt in de maanden juli en augustus, en de beste reistijd is in de maanden mei tot en met oktober.

Ontdek de natuur

In de Costa Tropical vind je een diversiteit aan natuurfenomenen. Ontdek de grotten van Nerja waar je oude wandschilderingen van meer dan 20.000 jaar oud zult zien. Ook de grote zalen met druiprotsen zijn zeer opvallend en zeker de moeite waard om te bekijken. Je kunt in Nerja ook een prachtige badplaats bezoeken en heerlijk aan het strand liggen. Aan de kust vind je voornamelijk rotsen en inhammen. In de Costa Tropical kun je ook verschillende mooie parken bezoeken, waaronder El Majuelo in Almuñecar. Je ontdekt hier meer dan 182 verschillende plantensoorten en palmen en rond de 120 soorten vogels.

Ontdek de prachtige wateren

Ook kun je varen langs de Costa Tropical, de kustlijn is namelijk prachtig en je hebt zelfs de kans om dolfijnen en pilot walvissen te spotten! Onderweg kun je in een van de baaien heerlijk zwemmen of snorkelen. Ook op maar veertig minuten rijden van Granada vind je een prachtig meer waar je fijn kunt zwemmen. Het water is zeer schoon en heerlijk warm en het is ideaal om met het gezin naartoe te gaan. Je kunt hier ook prachtige wandelingen maken, zo zijn er diverse routes uitgezet die je brengen langs de prachtigste plekken.

Ontdek het culturele hart van Granada

Naast een heerlijke dag aan of op het water is het ook een aanrader om historische bezienswaardigheden te bezoeken. Zo is Granada, de hoofdstad van de Costa Tropical, zeker een bezoek waard. Je vindt hier het middeleeuwse fort Alhambra maar ook de binnenstad van Granada is een waar historisch paradijs. In de middeleeuwse wijk Albaicín zie je meteen de authentieke Spaanse sfeer zonder al te veel toeristische winkels. Daarnaast ontdek je de typische Andalusische cultuur op de vele terrasjes en in de restaurants. Proef heerlijke lokale gerechten gecombineerd met een heerlijke Spaanse sherry. Zo kan jouw vakantie niet meer stuk!