Bewonder het natuurschoon aan de Costa del Azahar

Ben je op zoek naar een heerlijke zonvakantie, dan zit je goed aan de Costa del Azahar. Deze streek ligt verscholen tussen Valencia en Barcelona, waar je prachtige zandstranden vindt. Ook kom je veel sinaasappel kwekerijen tegen in de regio. Het fijne is dat de stranden geleidelijk af lopen wat het zeer geschikt maakt voor kinderen. Daarnaast vind je in Costa del Azahar de hoofdstad Castellon, ideaal als een uitstapje wanneer je mooie wandelingen wilt maken door het oude stadscentrum. In de buurt van Plaza Mayor kun je de meeste bezienswaardigheden ontdekken.

Wanneer is de beste reistijd naar de Costa del Azahar?

Aan de Costa del Azahar wordt er een mild mediterraan klimaat gehanteerd. Je kunt hier genieten van een lange, warme en droge zomer, terwijl de winter relatief kort en zacht is. De Costa del Azahar is een juiste keuze als je op zoek bent naar een heerlijke zon- en strandvakantie. De zon schijnt hier namelijk meer dan 300 dagen en in de maanden juli en augustus kan het 30 graden of warmer zijn. De beste reistijd is van mei tot en met oktober, in het voorjaar en in het vroege najaar zijn de temperaturen nog steeds erg aangenaam.

Geniet van het bergachtige landschap

Wanneer je op vakantie bent in Costa del Azahar, zul je versteld staan van de vele olijfbomen- en sinaasappelplantages. Aan de kust vind je vooral prachtige zandstranden en in het binnenland een bergachtig landschap met vlaktes. Maar dat is niet het enige dat deze streek te bieden heeft, zo vind je vlakbij in Peñiscola het nationale park Sierra de Irta met ruige bergen en prachtige baaitjes. Ook het gebied Montanejos is prachtig en ideaal voor wandelingen en waterrecreatie. Je ontdekt hier een uitgesleten ravijn door de rivier de Mijares.

Ontdek de Spaanse cultuur

Een bekende stad in de Costa del Azahar is Valencia, ideaal om historische en moderne architectuur te bewonderen. Bewonder de prachtige kathedraal met een achthoekige toren, een zeer uniek plaatje! Maar ook vind je in deze streek verschillende schilderachtige dorpjes, zoals Morella. Hier ontdek je een prachtig kasteel en kun je diverse archeologische musea bezoeken. Om de echte Spaanse cultuur van de Costa del Azahar te ondervinden is het een aanrader om naar Gandia te gaan. Hier worden vele feesten georganiseerd om het begin van de zomer te vieren, zoals de Fallas en de Las Hogueras de San Juan.

Beleef een avontuurlijke dag uit

Wanneer je een avontuurlijke dag wilt beleven, ben je in de Costa del Azahar aan het juiste adres. Rond de Delta Ebro kun je heerlijk surfen, hiken, klimmen of kies voor een prachtig wandelpad. Ook vind je hier een bijzonder vogelbroedgebied, waar je ook flamingo’s ontdekt. In het gebied Montanejos kun je prima bergbeklimmen en genieten van het prachtige uitzicht. In het gebied rond Sant Mateu kun je bijzondere oude wijnvelden bezoeken, die nog door de Romeinen zijn aangelegd. Kortom, aan de Costa del Azahar valt genoeg te beleven en te zien voor een heerlijke vakantie!