Weekend trips Spanje

Als je er eens lekker tussenuit wilt voor een weekend, dan kun je tegenwoordig overal naar toe met het vliegtuig. Denk daarom ook eens aan de mogelijkheden die er zijn om een weekend trip naar Spanje te maken. Weekend trips Spanje zijn er in verschillende varianten en kunnen in nagenoeg elke Spaanse stad wel gehouden worden. Vanuit Nederland ben je met het vliegtuig vaak al binnen een paar uurtjes op de plaats van bestemming en kun je genieten van alles wat dit mooie land te bieden heeft. De vraag is alleen nu nog waar je naar toe gaat voor deze korte vakantie!   Waarheen Waar je naar toe gaat kan afhangen van verschillende factoren. Misschien heb je altijd al een bezoek willen brengen aan Madrid of wil je graag naar Barcelona. Naast deze bekende steden zijn er talloze andere bestemmingen in Spanje die zeker ook de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een weekend. We raden je dan ook aan om tijdens het maken van een vergelijking van de kosten voor de reis, zoals voor de tickets en het verblijf, vergelijkingen te maken tussen verschillende locaties. Laat de kosten niet alleen afhangen van 1 bepaalde plek als je op een andere locatie misschien veel meer kunt besparen en dus ter plekke ook meer geld kunt uitgeven.  

Stedentrip

Een weekend weg is vooral aantrekkelijk als je een stedentrip wilt maken. In Spanje zijn er dan ook veel steden waar je die mogelijkheid hebt. Daarnaast zijn er veel reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen die het mogelijk maken om voor een weekend naar een plaats of regio in Spanje te reizen tegen aantrekkelijke prijzen. Als je zelf de mogelijkheid hebt dan is het misschien zelfs aantrekkelijk om voor een lang weekend of zelfs langer naar één bepaalde plek te gaan, zodat je volop kunt genieten van alles wat de locatie te bieden heeft. In het vervolg van dit artikel zetten we een aantal populaire en bijzondere bestemmingen voor je op een rij.   Weekend trip Madrid De hoofdstad van Spanje is het bruisende hart van het land. Deze stad heeft veel te bieden en is een ideale bestemming voor de weekend trips Spanje die je wilt maken. Zo zijn er verschillende musea te bezoeken zoals het Prado en het Reina Sofia museum. De stad staat vol met imposante bouwwerken zoals het koninklijk paleis waar de Spaanse koning woont en het voetbalstadion van Real Madrid. Je kunt hier goed vertoeven als je een liefhebber bent van winkelen en als je graag op een terrasje wilt neerploffen voor een lekker hapje of een drankje. Een ideale bestemming om tijdens een weekend naar toe te gaan!  

Naar Barcelona

De tweede stad die bij veel mensen direct in gedachten komt als je denkt aan een weekend trip Spanje, is de stad Barcelona. Deze grote stad ligt in het noorden van het land aan de kust. Je kunt hiernaartoe om te winkelen, om de indrukwekkende architectuur te bekijken en om een dagje door te brengen op het strand. Barcelona heeft alles te bieden waar jij naar op zoek bent tijdens een korte stedentrip. In de stad zelf heb je de mogelijkheid om met speciale bussen langs alle bekende en noemenswaardige bouwwerken en plaatsen in de stad te rijden. Denk hierbij aan de beroemde Sagrada Familia en het Park Güell die beiden zijn ontworpen door Antoni Gaudi. Ook het stadion van FC Barcelona is voor de liefhebber de moeite waard om te bezoeken.   Weekend naar Sevilla In het zuiden van Spanje ligt de stad Sevilla, niet ver van de Atlantische Oceaan. Deze stad ligt in de regio Andalusië die bekend staat om verschillende tradities zoals de flamencodans en de verschillende gerechten, voornamelijk met vis, die hier vandaan komen. Deze stad is met verschillende vliegtuigmaatschappijen goed te bereiken en een ideale bestemming voor een weekend trip Spanje. Ook in deze stad vind je verschillende musea en kun je de geschiedenis goed verkennen als je kijkt naar alle imposante oude gebouwen die er staan zoals de kathedraal van de stad die, op de Sint-Pieter in Rome en de St. Paul’s Cathedral in London na de grootste kathedraal ter wereld is.  

Valencia

Na Madrid is Valencia de grootste stad van Spanje. Deze plaats ligt, net als Barcelona, aan de Middellandse Zee. Je kunt hier terecht om lekker te winkelen, musea te bekijken en natuurlijk ook om een bezoekje te brengen aan het strand. De stad is goed te bereiken met het vliegtuig en heeft veel noemenswaardige bezienswaardigheden. Zo staan er verschillende oude kerken, gebouwen en paleizen die de moeite waard zijn om te bekijken. Voor liefhebbers van musea is er een breed aanbod van musea met moderne kunst, klassieke kunst en archeologische vondsten uit de regio rondom de stad.   Weekend trip Málaga De stad Málaga ligt in het zuiden van het land en staat onder ander bekend om zijn historische centrum. Er valt veel te beleven in deze plaats en omdat de stad aan de zee ligt, heb je ook hier de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan het strand voor een frisse duik in de Middellandse Zee. Naast winkelen kun je in deze stad ook een bezoek brengen aan verschillende musea. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het Museo Picasso de Málaga, Centro Pompidou de Málaga en het interactief muziekmuseum van Málaga. Indrukwekkende bezienswaardigheden omvatten onder andere het Alcazaba een Moors fort uit de vroege middeleeuwen, het Castillo de Gibralfaro een kasteel dat gebouwd is op een heuvel en de kathedraal van Málaga.  

Last-minute

Het leukst is natuurlijk om op het laatste moment een besluit te nemen voor het maken van een weekendtrip Spanje. Als je dat doet, dan kun je vaak ook gebruik maken van last-minute aanbiedingen. Dat zijn aanbiedingen van vliegtuigmaatschappijen en reisorganisaties die aangeboden worden om ervoor te zorgen dat een vliegtuig bijvoorbeeld wel helemaal gevuld is bij vertrek. De kans is dan aanwezig dat je niet naast jouw reisgenoot kunt zitten, maar je hebt wel de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke en vaak lage prijzen te reizen. Besluit je op het laatste moment om te vertrekken, kijk dan ook naar verschillende locaties bij het maken van een vergelijking.