Het kindvriendelijke eiland van de Balearen: Menorca

Na Mallorca is Menorca het grootste eiland van de Balearen. Het eiland staat bekend als de ideale bestemming voor een gezinsvakantie. Zeker met jonge kinderen ben je hier aan het juiste adres. De meeste toeristen komen voor de prachtige stranden en het heerlijke weer. Toch zijn er verder ook nog een tal van andere bezienswaardigheden en activiteiten om te ondernemen. Hieronder vertellen we je meer over wat Menorca allemaal te bieden heeft.

 

De stranden van Menorca

Een van de belangrijkste redenen waardoor jonge gezinnen vaak kiezen voor een vakantie op Menorca is vanwege de kindvriendelijke stranden. Er zijn een tal van verschillende soorten stranden te vinden. Zo zijn er lange, brede zandstranden en ook kleinere idyllische baaien. De mooiste en drukstbezochte stranden zijn onder andere Cala Macarelleta, het strand van Fornells, Cala Tirant, en Cala Blanca. Verder zijn er nog tientallen andere stranden te vinden.

Wil je een dag niet aan het strand liggen maar naar een echt waterpark? Dan is een bezoek aan Los Delfines Aquapark perfect. Hier vind je tientallen glijbanen, zwembaden en jacuzzi’s om een dag te kunnen ontspannen.

 

De steden Mahón en Ciutadella

Op het eiland zijn een aantal leuke steden te vinden die zeker een bezoek waard zijn. De grootste stad is Mahón. Je vindt hier het plein Placa de s’Esplanada waar vaak veel te beleven is. Verder heeft deze stad een oude binnenstad met een aantal prachtige, historische gebouwen zoals de Santa Maria kerk.

Ciutadella is de andere belangrijkste stad van het eiland. Hier staat een kathedraal uit 1287 die zeker de moeite waard is te bezoeken. Verder kent deze stad een groot voetgangersgebied om prachtige steegjes en binnenplaatsen te ontdekken.

 

Het Parque Natural de s’Albufera d’Es Grau

Op het eiland ligt ook een zeer groot natuurpark: ‘Parque Natural de s’Albufera d’Es Grau’. Hier zijn ontzettend veel soorten vogels en diersoorten te vinden. In het gebied leven maar liefst 220 vogelsoorten. Mede dit gebied zorgt er ook voor dat het eiland Menorca al jaren te vinden is op de lijst met Biosphere reserves van de Unesco. Door het park lopen verschillende wandelroutes om de natuur te ontdekken.

 

Bijzondere baaien van het eiland

De grootste baai van Menorca lig op ruim 35 kilometer van de hoofdstad. Dit is Cala Galdana waar van alles te beleven is. Zo zijn hier een tal van watersporten te oefenen en kun je in de straten van het stadje veel winkels en boetiekjes vinden. Op een korte afstand van de baai vind je Cala Macarella; een van de mooiste stranden. Deze baai heeft de vorm van een halve cirkel, de omgeving bestaat uit groene heuvels en het water is helder en azuurblauw.

Een andere baai die zeker de moeite waard is, is de baai van Cales Coves. Deze baai ligt in de buurt van de stad San Clemente. Er liggen verschillende grotten aan de baai waarin ook graven liggen van mensen uit de brons- en ijzertijd. Het zeewater is extreem helder, waardoor het een perfecte locatie is voor snorkelaars.

 Spaanse eilanden

MallorcaFuerteventura
MenorcaFormentera
La PalmaCabrera
IbizaGran Canaria
TenerifeLanzarote