Bezoek de prachtige kust van de Costa Brava

Een vakantie in deze mooie noordelijke kuststreek in Catalonië staat bekend om een aantal prachtige pareltjes. Zo is de Costa Brava gekenmerkt door grillig gevormde rotsen, grote hoogteverschillen en prachtige baaien. Niet voor niets wordt deze streek de Woeste kust genoemd. Kom heerlijk tot rust aan een van de prachtige stranden of ga een dagje met het gezin naar een leuk waterpark. In de noordelijke badplaatsen kom je veel groene natuur tegen. Een vakantie aan de Costa Brava staat zeker garant voor een geweldige tijd!

Welk klimaat kan ik verwachten in de Costa Brava?

Het gebied in de Costa Brava heeft een mediterraan klimaat waardoor je in de zomer lange, hete zomers kunt verwachten en in de winter milde, korte winters. Wanneer je in de zomer op vakantie bent, zorgt de koude valwind uit de Pyreneeën dat de temperaturen aangenaam blijven. In de winter zorgt het juist weer voor koude temperaturen. Loop je langs de kust, dan kun je ook een heerlijke bries vanuit zee voelen. Deze kuststreek staat in ieder geval garant voor aangenaam zomerweer. De beste reistijd is het meest ideaal tussen half juni en eind september.

Prachtplekken in de natuur om te bezoeken

De natuur in deze prachtige kuststreek is ongerept en zeer prachtig om te ontdekken. De Costa Brava loopt van de Frans-Spaanse grens tot aan de badplaats Blanes. Hierdoor zul je allerlei natuurgebieden tegenkomen, zoals zandstranden, woeste rotskusten en allerlei prachtige parken. Bezoek bijvoorbeeld de uitlopers van de Pyreneeën in Parc Natural de l’Albera of bezoek Aiguamolls de l’Empordà waar je vlakke draslanden vindt. Het is gevormd door de rivieren Muga en Fluvià die uitmonden in de baai van Roses. Ook zul je hier vele vogels tegenkomen, zo zijn er meer dan 300 soorten te ontdekken.

Wandelen langs mooie bezienswaardigheden

Naast de ongerepte natuur heeft de Costa Brava ook vele mooie en pittoreske plaatsen te bieden. Er worden diverse routes aangeboden die je brengen langs bijzondere bezienswaardigheden, fantastische baaien of prachtige vergezichten vanaf de rotsen. Tijdens je wandeling aan de Costa Brava kun je ook charmante dorpjes bezoeken, zoals Pals. Dit is een prachtig middeleeuws dorp dat gebouwd is rondom een fort, op de top van een heuvel. In Figueres vind je nog enkele overblijfselen van de middeleeuwse muren van het stadje. In het historische centrum vind je een prachtig plein, het Plaza del Ayuntamiento.

Een variatie aan activiteiten

Aan de Costa Brava zijn er ook leuke activiteiten om de ondernemen. Voor liefhebbers van Dalí is zijn museum in Figueres een aanrader om te bezoeken. In Blanes vind je een van de weinige actieve vissershavens aan de Costa Brava. Dit gebied is zelfs uitgeroepen tot een uitstekende familie vakantiebestemming. Geniet hier van een van de culinaire verrassingen die de Costa Brava te bieden heeft, zoals gerechten met vis en schelpdieren. In de keuken wordt er ook veelvuldig gebruik gemaakt van diverse kruiden, om de gerechten heerlijk op smaak te brengen. Zeker het proberen waard!