De aantrekkingskracht van de Costa de Valencia

De prachtige kuststreek Costa de Valencia ligt in het midden van de Spaanse Middellandse zeekust en loopt van de stad Sagunto tot de stad Oliva. Het is een aantrekkelijke streek, zo zijn de stranden rustiger en heeft het achterland veel te bieden. Aan de kust vind je een samenvoeging van duinen, dennenbossen en tal van natuurparken. De gastronomie is ook zeer goed, zo vind je vele visgerechten. In het binnenland sta je verstelt van de middelhoge bergen en uitgestrekte vlakten. Zo ontdek je de culturele rijkdom, de schone stranden en de heerlijke keuken van de Costa de Valencia.

Wat zijn de temperaturen in Costa de Valencia?

De Costa de Valencia kent een mediterraan klimaat met heerlijke warme zomers en milde winters. Doordat het binnenland overgaat in bergen, zijn de temperaturen in sommige steden gemiddeld lager. In de zomer geniet je van een heerlijke bries vanuit zee, maar ook in de winter wil de zon zich nog wel eens laten zien. Vanaf mei is de zee gemiddeld 17 graden en kan in de zomermaanden oplopen tot ongeveer 25 graden. Zo kun je heerlijk zwemmen of een watersport beoefenen. De beste reistijd naar de Costa de Valencia is tussen mei en oktober.

Ontdek de goudgele en uitgestrekte zandstranden

Het gebied in Costa de Valencia staat niet alleen bekend om het berglandschap, maar je vindt er ook lage boerenhoeven en groene tuinderijen. Meer aan de kust ontdek je een combinatie van uitgestrekte zandgronden en moderne infrastructuur. Voor een heerlijke strandvakantie zit je aan twee stranden goed: La Malvarrosa en Las Arenas. Hier ontdek je de echte authentieke Spaanse sfeer zonder al te veel toeristische verblijfplaatsen. Wil je met het gezin op vakantie, dan kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven op de vele speelconstructies in het zand. Wel zo fijn!

Ontdek de heerlijke Spaanse gerechten

Na een dagje strand aan de Costa de Valencia is het natuurlijk heerlijk om lokale gerechten uit te proberen. Zo kun je genieten van verse tapas of het Spaanse beroemde gerecht: Paella! Maar ook als je iets anders wilt proberen zit je hier goed. Zo kun je een typisch rijstgerecht uit de streek proberen of heerlijke verse vis eten. Ook kun je genieten van cultuur, in het zuiden vind je een prachtige haven waar je ook nog eens kunt genieten op een van de vele dakterrassen met uitzicht op zee.

Ontdek de prachtige kuststreek Costa de Valencia

Niet alleen kust en stranden van de Costa de Valencia zijn bijzonder om te bezoeken, ook zijn er tal van wandel- en fietspaden die je kennis laten maken met het achterland. Je kunt er ook voor kiezen om het landschap tijdens een buitenrit op een paard te bewonderen. Of wanneer het heerlijk warm weer is kun je kiezen voor een tocht met een kano op de rivieren Carraixet of de Turia. Neem een heerlijke duik in het water en geniet van de natuur om je heen. Zo kun je op diverse manieren het prachtige landschap van de Costa de Valencia bewonderen!