Indien we Spanje en vakantie combineren, dan zijn er een hoop mogelijkheden. Enkel en alleen op het vlak van stedentrips kunnen we melden dat het land veel te bieden heeft. In eerste instantie is er Barcelona en de hoofdstad Madrid. Twee prachtige grootsteden die zeker een plek verdienen in een lijst van Europese grootsteden die een meerdaags bezoek waard zijn. Uiteraard is er meer: denken we maar een Sevilla, Valencia en Malaga. Ook het ietwat onbekendere Bilbao kan menig toeristen bekoren. We vatten de pracht van Spanje samen in een mooie lijst. Merk trouwens op dat lijstjes altijd beperkingen met zich meebrengen. Spanje is heus meer dan deze tien grootsteden. Het typisch Spaanse karakter kan men ook terugvinden in een hoop pittoreske kleine plekjes. De beste manier om het land te verkennen is middels een heuse rondreis. Bezoek de wereldsteden, maar verlies de omgeving niet uit het oog. Gelukkig is het mogelijk om op deze site informatie door te nemen omtrent deze verborgen pareltjes.

Citytrip Spanje - top mooie steden

Barcelona

De Catalaanse stad is één van de populairste Europese bestemmingen. Het is een gigantische stad met een hoop bezienswaardigheden. Deze liggen nogal verspreid over het grondgebied. Hier kan men perfect een dag of 3 à 4 vullen. De term 'massatoerisme' is hier zeker van toepassing. Lange wachtrijen aan de bezienswaardigheden, drukte in de straten, een hoop ongure figuren op straat zijn helaas de neveneffecten. Bij voorkeur zak je dus net na of net voor het hoogseizoen af naar Barcelona, maar verwacht geen wonderen: druk is het zo goed als altijd in de prachtstad. De wonderen van Gaudi, het strand, de levendige stad, de tapasbars en het uitgaansleven typeren de plek.  

Madrid

Madrid of toch maar Barcelona? Het is een eeuwige tweestrijd. Kiezen is verliezen en in deze is kiezen onmogelijk. Barcelona is grootser. De hoofdstad is qua oppervlak een stuk kleiner en hier kan men perfect alle bezienswaardigheden te voet bezichtigen. Vergis je niet: Madrid is niet minderwaardig, of minder de moeite. Ook hoofdstad Madrid heeft zo zijn troeven. Dankzij fikse stadswandelingen zal men het Koninklijk Paleis, meerdere pleinen en het gigantische stadspark kunnen bezichtigen.  

Valencia

Op zo'n drie uurtjes rijden van de twee bovengenoemde steden kan men aan de kustlijn Valencia opmerken. Het is de stad van de kunst. De gehele agglomeratie Valencia telt ongeveer 2 miljoen inwoners en het is de derde grootste stad van het land. Met de opkomst van de zeer goedkope vliegtickets kan men ook een toename aan toeristen opmerken in deze stad. Het is de bakermat van het typisch Spaanse gerecht Paella. Ook hier kan men moeiteloos enkele dagen ronddwalen en de hoogtepunten aanschouwen. Vergeet tijdens uw Valencia citytrip 's avonds niet lekker te genieten op het Plaza del Ayuntamiento en ervaar de dynamiek van de stad op dit mooi verlichte plein.  

Sevilla

De concurrentie is groot. In het zuiden van Spanje - daar waar het in de zomer vaak snikheet is - kan men onder andere Sevilla opmerken. Het is de stad alwaar de grootste gotische kerk staat. De Plaza de España is een streling voor het oog en in de voormalige Joodse wijk, de Barrio de Santa Cruz, kan men heerlijk verdwalen in een wirwar aan steegjes. Ter plaatse kan men het best een wagen huren en er een soort van rondreis maken. In de onmiddellijke omgeving kan men Cordoba, Malaga en Granada opmerken.

Bilbao

In het noorden van Spanje, niet zo ver van de Franse grens, kan men de stad Bilbao opmerken. De laatste jaren is de stad bezig aan een ferme opmars op vlak van toerisme. Het Guggenheim museum trekt een miljoen bezoekers per jaar en mede tot de transformatie van grauwe industriestad tot een hippe plek vinden meer en meer toeristen de weg naar de grootste stad van de regio Baskenland. Het compacte centrum kan men perfect in een dag verkennen. Leuke stopplaats indien men toevallig in de buurt passeert.

Spanje ontdekken

Een citytrip kan men tegenwoordig vlot regelen. Goedkope vliegtickets in combinatie met een hotel in het centrum van de stad en het aftellen kan beginnen. Andere steden ontdekken is een leuke bezigheid. Spanje heeft een hoop te bieden. Denken we maar aan de prachtige Spaanse costa's en de immens populaire Spaanse eilanden. Ook het milde klimaat, de gigantische kustlijn en de Spaanse keuken zijn belangrijke troeven en redenen waarom het land geliefd is bij toeristen van over gans de wereld. Hoogtijd om dat zelf even te gaan ontdekken dus. In het beste geval is er ruim voldoende tijd om wat uitstapjes te combineren. Bij een tripje van zo'n 3 dagen zal men vaak maar 1 stad verkennen, maar Spanje is meer waard. Eventueel kan men wat langer vertoeven in het land van de zon en meerdere citytrips combineren. Op die manier ontdekt men de mooiste steden van Spanje tijdens één enkele vakantie.