Het hele jaar door genieten van de Costa Blanca

Prachtige zandstranden, lage duinen en rotspartijen, dat is wat je vindt aan de kustlijn van de Costa Blanca. De streek dankt haar naam aan de wit-roze kleur van de bloesem van amandelbomen. Dit gebied loopt van de Javea tot Cartagena met als hoofdstad Alicante, een aantrekkelijke stad om te bezoeken. De stad ligt direct aan de kust waardoor je cultuur en strand prima kunt combineren. Andere populaire (bad)plaatsen zijn bijvoorbeeld Benidorm, Torrevieja en Calpe. Hier kun je heerlijk genieten aan het strand of ontdek de omgeving op een leuke boottocht!

Wat voor weer kan ik verwachten in de Costa Blanca?

Het klimaat in Costa Blanca is erg aangenaam, er heerst namelijk een mediterraan klimaat. Achter de kust liggen bergen die ervoor zorgen dat de warme zeelucht boven de Costa Blanca blijft hangen. Ondanks dat de beste reistijd van mei tot en met oktober is, kun je tijdens de andere maanden ook prima overwinteren. Zo kun je heerlijk van de winterzon genieten. Het hoogseizoen is van juli tot augustus, maar kan uitlopen tot september. De zon schijnt er ongeveer 300 dagen per jaar, wat het een ideale vakantiebestemming maakt. Zo kun je heerlijk genieten van de Costa Blanca en haar natuurschoon.

Diversiteit aan landschappen

Er is meteen een natuurfenomeen wat opvalt in de Costa Blanca. Je hebt namelijk uitzicht op de Peñón de Ifach, een kalkstenen rots van maar liefst 332 meter hoog. Deze omgeving is uitgeroepen tot een nationaal park en naast deze bijzondere rots vind je zeldzame planten en zo’n 300 verschillende diersoorten. Je kunt onder begeleiding van een gids de rots beklimmen langs verschillende paden. Zeker een aanrader! Wanneer je dieper het binnenland ingaat van de Costa Blanca ontdek je in het zuidelijke deel vooral vlaktes en heuvels, maar richting het noorden kom je bergachtige gebieden tegen.

Genieten van de cultuur en gastronomie

De Costa Blanca heeft een aantal prachtige plaatsen die je kunt bezoeken. Zo is Jávea een mooi dorpje dat je kunt opdelen in drie delen: de oude binnenstad, de haven en het strand. In de binnenstad ontdek je zelfs restanten van piraterij. In Cartagena kun je een oud Romeins theater bewonderen en een natuurreservaat bezoeken, zoals Mar Menor. Naast de prachtige cultuur is het ook heerlijk om lokale gerechten te proeven. Aan de kust van de Costa Blanca ontdek je vooral visgerechten, maar meer naar het binnenland toe tref je heerlijke wildgerechten aan, zoals konijn, geit en lam.

Activiteiten om te ondernemen

In de Costa Blanca zijn tal van activiteiten die je kunt ondernemen. Zo kun je het chocolademuseum in Villajoyosa bezoeken of in het historische dorp Altea staat de Virgen del Consuelokerk, een prachtig wit bouwwerk met glimmende blauwe koepels. Wil je liever hiken in de bergen, dan is het een aanrader om naar het bergdorpje Guadelest te gaan. Hier hebben de Moren een vesting achtergelaten waar je kunt genieten van een sprookjesachtig uitzicht. In de zomer is het natuurlijk heerlijk om een waterpark te bezoeken, zo kun je naar Aqua Natura in Benidorm. Ideaal als een leuk gezinsuitje!