La Palma: genieten van de rust en natuur

La Palma is een van de rustigste Canarische eilanden. Het is een groen en bergachtig eiland en heeft een oppervlakte van ruim 700 vierkante kilometer. Op dit eiland zul je geen massatoerisme vinden; het is een plek waar mensen voor de rust en de natuur komen. Een bijnaam van het eiland is ‘La Isla Verde’, het groene eiland. Deze naam is compleet terecht aangezien het eiland een groot aantal adembenemende plekken heeft en een enorme diversiteit aan vegetatie.

Je vindt hier onder andere subtropische bossen en laurierbossen. In het zuiden van het eiland is het wederom droger en warmer en hier zul je dus vooral lavavelden met vetplanten en cactussen tegenkomen.

Hieronder geven we vijf tips om te zien en te doen op La Palma. Van prachtige natuur, tot leuke steden en dorpjes: La Palma heeft het allemaal.

 

Tip 1: Wandelen door Caldera de Taburiente en La Zarza

Een van de mooiste gebieden van La Palma is het prachtige gebied Caldera de Taburiente, dat gelegen is in het natuurpark Parque Nacional de la Caldera de Taburiente. Dit gebied is perfect om te wandelen. Hier vind je ook het hoogste punt van het eiland: de Roque de los Muchachos, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt.

Een ander bijzonder gebied is La Zarza. Je kunt hier prachtige wandelingen maken door de laurierbossen. Ook is het mogelijk om te wandelen naar warmwaterbronnen Marcos en Cordero. Je vindt in het culturele park nog rotstekeningen van oorspronkelijke bewoners.

 

Tip 2: Los Llanos de Aridane

In het westen op La Palma vind je de gemeente Los Llanos de Aridane. Deze gezellige stad heeft een historische binnenstad met sfeervolle terrasjes. Hier zijn verschillende bezienswaardigheden. Zo is er een archeologisch museum dat gewijd is aan de oorspronkelijke bewoners van La Palma. Verder vind je hier een botanische tuin en het romantische park ‘Plaza de la Glorieta’.

 

Tip 3: Fuencaliente

In het zuiden van het eiland vind je de geneeskrachtige warmwaterbronnen Fuencaliente de la Palma. Verder zijn hier ook veel bananen- en wijnplantages te vinden. Bij de vuurtoren liggen zoutpannen waar zout wordt gewonnen en ook is hier een bezoekerscentrum met meer informatie over de geschiedenis en de omgeving.

 

Tip 4: De hoofdstad Santa Cruz de la Palma

De hoofdstad van het eiland is ook zeker een bezoek waard. Je vindt hier kleurige geveltjes met houten balkonnetjes. Het stadje heeft een knus centrum met smalle straatjes en gezellige pleintjes. De terrassen en cafés zijn verspreid door de hele stad. De haven van Santa Cruz krijgt regelmatig bezoek van grote schepen en ook vertrekken er vanuit hier veerboten naar verschillende eilanden en het vasteland van Spanje.

 

Tip 5: De badplaatsen Puerto Naos en Los Cancajos

Op het eiland zijn verschillende badplaatsen te vinden. Los Cancajos is een knusse badplaats met winkels en restaurants. Ook is er hier een lang strand met baaien die perfect zijn om te duiken. Puerto Naos is een andere gezellige kustplaats met een mooi strand waar het ook mogelijk is om te duiken.

Andere Spaanse eilanden

MallorcaFuerteventura
MenorcaFormentera
La PalmaCabrera
IbizaGran Canaria
TenerifeLanzarote