Ontdek de prachtige kuststreek aan de Costa de Ponent

De prachtige regio Costa de Ponent is wellicht een stuk minder bekend onder vakantiegangers, maar verliest daarmee zeker niet zijn charme. De Costa de Ponent vormt samen met de Costa del Maresme, het gebied rondom Barcelona en de Costa de Garraf deze prachtige streek. Aan de kuststrook ontdek je grillig gevormde rotsen en grote hoogteverschillen. Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor een heerlijke zonvakantie in Spanje met een scala aan bezienswaardigheden en activiteiten. Van kleine pittoreske dorpjes tot een citytrip naar Barcelona, er valt genoeg te ontdekken!

Wat is het weer aan de Costa de Ponent?

In de zomermaanden kun je genieten van warm en zonnig weer in deze streek. Vooral juli en augustus zijn de warmste maanden met temperaturen van 28 tot 29 graden Celsius. Door de heerlijke koele bries van zee blijft het gelukkig nog erg aangenaam. Ook in de maanden mei, juni en september kun je genieten van een vakantie aan de Costa de Ponent. In de winter en in de maanden april en mei zal het weer nog relatief wisselvallig zijn. De beste reistijd is daarom van juni tot en met half oktober, waarin mei, juni, september en oktober de meest aangename maanden zijn.

Prachtplekken in de natuur

Doordat de natuur in Costa de Ponent zich kenmerkt door verschillende rotspartijen zul je veel bergketens bewonderen die steil aflopen tot in de Middellandse zee. Daarnaast vind je in deze streek dennenboom bossen en prachtige witte strandzanden waar je heerlijk tot rust komt. Daarnaast zul je veel gebieden tegenkomen waar groenten wordt verbouwd, zoals bonen, tomaten, aardbijen en kersen. In de regio vind je twee natuurreservaten: het Parc Natural de la Serra de Collserola en Sant Llorenç del Munt i l’Obac. In laatstgenoemde kun je zelfs vleermuizen spotten!

Ontdek de geheimen in de grotten van Garraf

In het Garraf gebergte kun je heerlijke wandelingen maken waar je indrukwekkende grotten zult vinden. Naast een mooie wandeling is het een aanrader om enkele pittoreske dorpjes te bezoeken in Costa de Ponent, zoals Calella. Het bijzondere aan deze plek is dat je hier interessante archeologische vondsten kunt bekijken. Zo kun je een bezoek brengen aan de ruïnes Burriac en Mataró. Je kunt je vakantie ook een dagje combineren met een dagtrip naar Barcelona. Deze stad laat je ontdekken met allerlei prachtige plekken, historische overblijfselen en de architectuur van Antoni Gaudí.

Ontdek de Spaanse cultuur

Een pluspunt van de Costa de Ponent is dat er een goede treinverbinding is tussen Barcelona langs de kust naar Sant Pol de Mar. Het is een bijzondere manier om de omgeving van de Costa de Ponent te ontdekken, onderweg kom je namelijk langs de prachtige kusten en geniet je van de natuur om je heen. Onderweg kun je natuurlijk uitstappen en genieten van de lokale gerechten. Omdat de kustplaatsjes zich al eeuwen wijden aan de visserij, zul je hier heerlijke visgerechten proeven. Een grote vissershaven vind je in Arenys de Mar, heerlijk om de Spaanse cultuur op te snuiven.