Gran Canaria: een afwisselende vakantie

Het eiland Gran Canaria heeft enorm veel te bieden. Naast dat het een van de populairste vliegbestemmingen is voor zonvakanties, is er nog veel meer te beleven. In het zuiden vind je maar liefst rond de 160 zandstranden over een kustlijn van 236 kilometer. In het noorden vind je juist groene bergen en traditionele berggebieden.

Net als op de andere Canarische Eilanden is het klimaat subtropisch. De hoofdstad van het eiland is Las Palmas de Gran Canaria en heeft een koloniaal verleden, dat terug te vinden is in de diverse musea. Het is de grootste stad, erg cultureel en heeft een aantal prachtige oude wijken.

Ga je binnenkort op vakantie naar Gran Canaria? Wil je weten wat er allemaal te ondernemen is? Hieronder vind je meer informatie over dit prachtige eiland.

 

De vele zandstranden van Gran Canaria

Een van de belangrijkste redenen waardoor Gran Canaria zo populair is, is vanwege de lange kustlijn en de vele stranden. Een van de grootste toeristenoorden is Maspalomas dat is aangelegd rond Playa del Inglés met veel bars, restaurants en goudgele stranden. De meeste zandstranden zijn in het zuiden te vinden en zijn gemaakt voor het toerisme.

Wil je graag genieten van zon, zee en strand en genoeg restaurants en clubs hebben om uit te kiezen? Dan ben je in dit gedeelte van Gran Canaria zeker aan het juiste adres. Het hele duin- en kustgebied van Maspalomas wordt ook wel Costa Canaria genoemd en biedt een tal van faciliteiten zoals golfbanen, watersportmogelijkheden, trendy bars en veel winkels.

 

Breng een bezoek aan Puerto de Mogan
Als je op zoek bent naar iets meer rust, dan is een bezoek aan Puerto de Mogan een leuke mogelijkheid. Dit is een pittoreske havenplaats met een aangelegd strand en kleurige straatjes.

Het ligt aan een steile vallei en heeft een vissershaven en jachthaven die verbonden zijn met kleine kanalen. Hierdoor wordt Puerto de Mogan ook wel het Venetië van de Canarische eilanden genoemd.

 

Een bezoek aan het binnenland

Als je niet een gehele vakantie aan het strand wilt liggen, dan is er gelukkig op Gran Canaria nog genoeg te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het binnenland met een verscheidenheid aan natuur. Het Cactualdea is bijvoorbeeld een park met duizenden cactussen. In het Palmitos Parque vind je 1500 vogelsoorten en veel tropische planten.

In de bergen van Gran Canaria zijn er een aantal wandelroutes met een wisselend karakter van landschappen. Zo zijn er prachtige dorpjes, tropische fruitbomen en talrijke uitzichtpunten. Vanwege de veelzijdige flora en fauna is een groot deel van Gran Canaria namelijk een Unesco biosfeerreservaat.

In het gebied liggen verschillende natuurreservaten, waaronder Inagua, de natuurparken Tamadaba en Pilancones en ook het ruige natuurgebied Tejeda met de Roque Nublo.

De Barranco de Guayadeque is een canyon van 15 kilometer waar een rivier doorheen stroomt. Je vindt hier een woest landschap vanwege de hellingen me inheemse begroeiing. Ook zijn hier beroemde grotwoningen in het ravijn; talrijke natuurlijke grotten die aangepast zijn als woningen en restaurants.

Meer Spaanse eilanden

Spaanse Eilanden
MallorcaFuerteventura
MenorcaFormentera
La PalmaCabrera
IbizaGran Canaria
TenerifeLanzarote