Lanzarote: Isla del Fuego

Lanzarote is een vulkanisch eiland bedekt met zwart, roze en paars gestold lava. Het eiland is bedekt met zo’n 300 vulkanen waardoor een maanlandschap ontstaat. Er zijn veel lavavelden en kraters te vinden en ook de plantengroei heeft zich aangepast aan het klimaat. Lanzarote heeft een mild klimaat, waardoor het gedurende het hele jaar toeristen komen. Deze zijn vooral te vinden in de grote badplaatsen Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise.

Maar naast zon en strand zijn er op het eiland nog een tal van andere interessante bezienswaardigheden te vinden. Zo is de hoofdstad Arrecife zeker de moeite waard. Je kunt hier onder andere twee kastelen bezoeken waarin musea gevestigd zijn: een archeologisch museum en een internationaal kunstmuseum. Benieuwd wat er verder allemaal te beleven valt op dit prachtige eiland? Lees dan vooral verder in onderstaand artikel.

De kunstenaar Cesar Manrique

De kunstenaar van het eiland Lanzarote is Cesar Manrique. Deze kunstenaar en architect heeft veel invloed gehad op de bouwstijl om te voorkomen dat de authentieke sfeer op Lanzarote verloren ging. Hierdoor zijn er nog traditionele kleuren te vinden en zul je geen hoogbouw tegenkomen. Ben je geïnteresseerd in deze kunstenaar? Dan kun je het voormalige huis van hem bezoeken.

Het is een in een lavagrot gebouwde woning die is opengesteld voor publiek. Je vindt hier ook diverse kunstwerken van Manrique.

 

De mooiste stranden van Lanzarote

De belangrijkste badplaats van Lanzarote is Puerto del Carmen met typische witte, lage gebouwen. Hier kun je verschillende sporten beoefenen en er zijn ook veel toeristische attracties. Het lange strand bestaat hier uit meerdere lichtbruine stranden. Een rustigere badplaats is Playa Blanca die vooral gericht is op gezinnen.

Verder zijn er nog Playa de los Pocillos en Playa de Famara, die vooral perfect zijn voor het beoefenen van watersporten, zoals windsurfen. Playa de las Conchas is te vinden op het eilandje La Graciosa en wordt gezien als het mooiste strand van de Canarische eilanden.

 

Het nationale park
Het nationale Park Timanfaya is een natuurgebied dat op de werelderfgoedlijst van Unesco te vinden is. Je vindt hier vuurbergen die zorgen voor een bijna surrealistisch landschap. Het gebied kan via een bus tour, op een dromedaris of met een gids te voet worden bezocht.

Bij het bezoekerscentrum km je meer te weten over de vulkanische activiteit.

 

Andere mooie natuurverschijnselen

Een andere bijzondere bezienswaardigheid is de cactustuin: Jardín de Cactus. Deze is aangelegd in de vorm van een amfitheater en een creatie van César Manrique. Een natuurgebied dat bekend staat om de specifieke wijnbouw is La Geria en deze is ook zeker een bezoek waard. Aan de kust van El Golfo vind je bijzondere rotsformaties, een gedeeltelijk in de zee verzonken krater en het Charco Verde, een prachtige groene lagune.

De Cueva de los Verdes is een prachtige verzameling aan vulkanische grotten. Ze zijn met een gids te bezichtigen en ook is er in deze grotten een natuurlijke concerthal gebouwd met een ongekende akoestiek. Hier worden ook nog regelmatig concerten gehouden.

Meer Spaanse eilanden

MallorcaFuerteventura
MenorcaFormentera
La PalmaCabrera
IbizaGran Canaria
TenerifeLanzarote