Goedkope vliegtickets Spanje

Een vliegvakantie naar Spanje is voor veel mensen de ultieme manier om even weg te gaan. Veel mensen denken bij een vakantie in Spanje aan een vakantie in de zomermaanden. Toch kun je het hele jaar door voor verschillende gelegenheden naar elke plek in Spanje toevliegen. Door heel het land zijn vliegvelden te vinden waar je naar toe kunt voor een stedentrip, een korte vakantie of voor een langere tijd. Als je vliegt, dan wil je het liefst wel zo min mogelijk betalen. Daarom kun je van verschillende tips gebruik maken om goedkope vliegtickets Spanje te boeken. Door met meerdere zaken rekening te houden en je goed voor te bereiden, kun je namelijk veel kosten besparen.

 

Kijken en vergelijken

Voordat je daadwerkelijk een reis naar Spanje plant en een vliegticket boekt, is het verstandig om een degelijke vergelijking te maken van de mogelijkheden die er zijn. Maak vergelijkingen van de verschillende vliegtuigmaatschappijen en prijzen die er zijn voor de tickets. Kijk ook naar verschillende data om te vertrekken omdat de prijzen hiervoor vaak kunnen verschillen.

Het is aan te raden om de vergelijkingen te maken op 1 apparaat en de tickets te boeken op een ander apparaat. Als je op hetzelfde apparaat, zoals een computer, laptop, smartphone of tablet de vergelijkingen maakt, dan zijn de tickets vaak later duurder dan wanneer je deze voor het eerst bekijkt. Dat heeft te maken met de gegevens die worden opgeslagen als je een website bezoekt.

 

Boek op tijd je tickets

Net als met veel andere zaken geldt voor het boeken van een vliegticket dat je goedkoper uit bent naarmate je eerder boekt. Vergelijk verschillende websites en ook de prijzen die door de maatschappijen zelf worden aangeboden. Als je op tijd boekt kun je in veel gevallen ook gebruik maken van vroegboekkorting. Dat is een korting op de prijs voor een ticket.

Het is niet aan te raden om maanden van tevoren te boeken, omdat de prijzen dan zelfs hoger kunnen liggen. Een week of zes voor vertrek is vaak het ideale moment. Als je langer wacht worden de prijzen hoger omdat er minder stoelen beschikbaar zullen zijn in het vliegtuig.

 

Last-minute Reizen

Een uitzondering op het verhogen van de prijs naarmate de datum voor vertrek dichterbij komt zijn de prijzen voor last-minute boekingen. Als een vliegtuig kort voor vertrek nog niet vol blijkt te zitten, dan worden de laatst overgebleven tickets vaak tegen lagere prijzen aangeboden door de vliegtuigmaatschappij. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat het vliegtuig vol kan zijn voor het vertrek.

Deze manier van boeken is vooral handig als je op het laatste moment bedenkt om een trip te boeken en toch goedkope vliegtickets Spanje wilt boeken. Dat is vaak wel lastiger als je 1 bepaalde bestemming in gedachten hebt.

 

De bestemming

De prijs van tickets is ook afhankelijk van de bestemming waar je naar toe vliegt. Een vliegticket voor 1 van de Canarische Eilanden is een stuk duurder dan een vliegticket naar bijvoorbeeld Barcelona omdat de vlucht een stuk korter duurt. Een manier om op de kosten voor een ticket te besparen is door niet alleen naar de bestemmingen te kijken, maar ook naar verschillende prijzen.

Als het bijvoorbeeld goedkoper is om met het vliegtuig naar Madrid te gaan dan naar Alicante in de periode dat jij weg wilt, dan is dat misschien ook een stuk aantrekkelijker en vaak net zo leuk. Laat de keuze voor een ticket dus niet alleen afhangen van een bestemming.

 

Vertrek en aankomst

Wat ook van invloed kan zijn voor het vinden van goedkope tickets Spanje, zijn de data voor vertrek en aankomst. Zorg er dan ook voor dat je flexibel bent met deze data. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een stuk goedkoper bent als je een dag eerder of later vertrekt. Vergelijk daarom voor het boeken ook altijd de prijzen als je op verschillende data vertrekt of aankomt. Als een maatschappij op meerdere momenten per dag naar een bepaalde bestemming vliegt of als er meerdere maatschappijen naar de bestemming gaan, dan is het goed om deze naast elkaar te leggen.

 

Vliegveld

In Spanje zijn veel vliegvelden, zeker in de buurt van populaire bestemmingen. Vergelijk daarom de verschillende vliegvelden waar je vandaan kunt vertrekken in Nederland en waar je kunt landen in Spanje. Zo kan het misschien wel goedkoper uitpakken als je met het vliegtuig vanaf vliegveld Eindhoven vertrekt in plaats van Schiphol.

Ook net over de grens met Duitsland zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot vertrek. Zeker als je in de buurt van de grens met Duitsland woont, kan het de moeite waard zijn om een vergelijking te maken tussen de verschillende mogelijkheden die er zijn.

 

Maak gebruik van meerdere maatschappijen

Als je gebruik wilt maken van een retourvlucht, dan is het vaak voordelig om 1 ticket te boeken. Het kan echter zo zijn dat je goedkoper uit bent als je twee losse tickets voor de heenweg en terugweg boekt bij verschillende maatschappijen. Als je van plan bent om meerdere bestemmingen te bezoeken dan is het zeker aan te raden om naar deze mogelijkheden te kijken. Op deze manier is het ook mogelijk om flink op de reiskosten te besparen en goedkope tickets Spanje te boeken.

 

Handig om te weten

Het is altijd goed om de sociale media en websites van vliegtuigmaatschappijen en vergelijkingssites in de gaten te houden voor speciale acties. Veel vluchten worden vaak aangeboden tegen aantrekkelijke tarieven of er worden acties gehouden waardoor je naar specifieke bestemmingen tegen een aantrekkelijke prijs kunt vliegen. Ook ben je vaak goedkoper uit als je gebruik maakt van de diensten die door kleinere vliegtuigmaatschappijen worden aangeboden.

In sommige gevallen is het zelfs aantrekkelijk om een vlucht te boeken waarbij je moet overstappen. Neem in de vergelijking dus ook de mogelijkheid mee voor een eventuele overstap zodat je daar ook op zou kunnen besparen. Bereid je dus goed voor op het boeken van een vakantie en maak gebruik van alle tips die we hier hebben gegeven zodat jij de goedkope vliegtickets naar Spanje kunt boeken!