Het grootste eiland van de Canarische Eilanden: Tenerife

Zo’n tweehonderd kilometer ten westen van de Marokkaanse kust ligt de eilandengroep de Canarische Eilanden. Tenerife is er hier één van, heeft een oppervlakte van ruim 2030 vierkante kilometer en is vooral populair onder zonliefhebbers. Het eiland biedt namelijk een mild klimaat met heerlijk vakantieweer. Daarnaast heeft Tenerife echter nog veel meer te bieden en is het ook een populair eiland onder actieve mensen om te wandelen, watersporten en te fietsen. Er is van alles te beleven op dit prachtige eiland. Benieuwd wat je allemaal kunt doen? Hieronder vertellen we je er meer over.

 

Algemene informatie over Tenerife
Tenerife heeft een enorm variërend landschap. Het is gevormd door vulkanen en is in het noorden en westen groen en vruchtbaar. Het zuiden is juist wat ruiger en heter en hier zul je ook meer rotsen vinden. Het hoogste punt van Tenerife is de El Teide met een hoogte van 3718 meter. Deze berg zorgt er voor dat twee klimaten op het eiland worden gescheiden; het vochtige, groene noordwesten en het droge, hete zuiden.

De belangrijkste reden waardoor Tenerife zo populair is bij toeristen is door zon, de geweldige kustlijn met vele stranden en gezellige badplaatsen.

 

De hoofdstad: Santa Cruz de Tenerife

In het noorden van het eiland vind je de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Het is de belangrijkste havenplaats met een aantal kenmerkende bezienswaardigheden. Zo is Plaza de Espana een centraal gelegen plein met gezellige winkelstraten er om heen. De Auditorio de Tenerife is een opvallend gebouw en een architectonisch symbool van de stad. Daarnaast zijn er in de stad ook een aantal musea te vinden, die onder andere bijzondere kunstcollecties herbergen. Tijdens een vakantie op Tenerife kan een bezoek aan deze stad dus zeker niet ontbreken om rond te wandelen, te winkelen en cultuur te snuiven.

 

Genieten van zon, zee en strand
Een groot aantal van de toeristen komen naar het eiland om te genieten van de zon. Voor veel toeristen is de zuidkant van het eiland het meest geliefd, vanwege het warme en droge klimaat. Je zult hier veel stranden vinden met restaurantjes, winkeltjes en cafés. De meeste stranden bestaan uit lavakiezels of zand en rotsen en zijn geweldig voor zonaanbidders. Langs de gehele kustlijn van Tenerife zul je ook badplaatsjes tegenkomen, zoals de oude badplaats Puerto de la Cruz.

 

Prachtige natuurgebieden en populaire parken
Op het eiland vind je ook een tal van prachtige natuurgebieden. Je kunt hier wandelen, fietsen en de veelzijdige natuur bewonderen. Het Nationaal Park del Teide biedt een grote variatie aan landschappen. In het ecologische park Las Aguilas del Teide vind je een prachtig tropisch landschap en kun je een tal van dieren bekijken. Verder is een bezoek aan Loro Parque ook zeker de moeite waard; een tropische tuin met diverse planten en dieren.

Op zoek naar een actievere vakantie? Dan kun je dolfijnen spotten tijdens een boottocht, watersporten op verschillende locaties en mountainbiken of wandelen door de prachtige natuur die het eiland Tenerife te bieden heeft.

Meer Spaanse eilanden

MallorcaFuerteventura
MenorcaFormentera
La PalmaCabrera
IbizaGran Canaria
TenerifeLanzarote