Spaanse eilanden

Naast het vasteland horen bij Spanje ook enkele eilandengroepen die bekend staan als populaire vakantiebestemmingen. In de Middellandse Zee liggen de Balearen waarvan de eilanden Mallorca, Ibiza en Menorca het bekendst zijn. Ook in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko ligt een bekende Spaanse groep met eilanden. De Canarische eilanden die je daar vindt bestaan onder ander uit Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria en Lanzarote. Deze eilanden zijn goed bereikbaar met het vliegtuig en een ideale locatie voor het vieren van verschillende soorten vakanties. Zo vind je op de eilanden prachtige stranden, natuur en echte Spaanse cultuur die bij de bepaalde regio hoort.   Mallorca Het eiland Mallorca is waarschijnlijk wel één van de bekendste Spaanse eilanden en vakantiebestemmingen samen met Ibiza. Op dit eiland vindt je woeste natuur, prachtige stranden en kun je terecht voor verschillende activiteiten. Het eiland is populair onder toeristen die komen voor zon, zee, strand en het uitgaansleven. De grootste en bekendste stad van het eiland is Palma de Mallorca. Deze stad functioneert ook als de hoofdstad van de Balearen. Op het eiland vindt je prachtige dorpjes langs de kust en in het binnenland. Een stevige wandeling door de bergen op het eiland behoort dan ook tot één van de activiteiten die er ondernomen kunnen worden. Het populairst zijn de badplaatsen en stranden die het eiland rijk is.  

Menorca

Na Mallorca is Menorca het tweede eiland van de Balearen qua oppervlakte. De naam betekent letterlijk vertaald kleiner eiland. Op dit eiland kun je een bezoek brengen aan de steden Ciutadella en Maó, de twee grootste plaatsen van het eiland. Op het eiland kun je een bezoek brengen aan enorme stenen monumenten die duizenden jaren geleden gebouwd zijn. Deze monumenten staan bekent als Navetes en Talaiots. Tijdens een bezoek aan dit eiland kun je de geschiedenis van de regio en verschillende plaatsen ontdekken, genieten van het strand of verschillende soorten activiteiten ondernemen.   Ibiza Het eiland Ibiza is ook onderdeel van de Balearen en staat ook bekend vanwege de stranden, badplaatsen en verschillende culturen. Dit eiland is vooral geliefd bij jongeren die naar het eiland komen voor het uitgaansleven. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd het eiland een trekpleister voor hippies. De hippiecultuur is dan ook rijk aanwezig op Ibiza. Steden die je op dit eiland kunt bezoeken zijn Ibiza stad, Sant Antoni de Portmany en Santa Eulària des Riu. Voor liefhebbers van zon, zee, strand, watersporten en wandelen valt er genoeg te beleven op dit eiland. Een bezoek aan Ibiza stad is ook zeker de moeite waard.  

Formentera en Cabrera

De Spaanse eilanden Formentera en Cabrera zijn de kleinste eilanden die tot de Balearen in de Middellandse zee gerekend worden. Deze eilanden zijn minder bekend bij toeristen en zijn dan ook vaak rustiger dan de eilanden Ibiza, Mallorca en Mallorca. Beide eilanden staan voornamelijk bekend om de ongerepte natuur die er te vinden is. Het eiland Cabrera wordt gezien als een nationaal park en is niet bewoond. Het is mogelijk om op het eiland wandeltochten te ondernemen onder leiding van een gids. Beide eilanden zijn alleen te bereiken per boot.   Tenerife Het eiland Tenerife is het grootste van de Canarische eilanden. Deze eilandgroep ligt voor de kust van Marokko en telt ongeveer 900.000 inwoners. Per vliegtuig kun je naar dit gebied afreizen voor een zomerse vakantie. Bekende bezienswaardigheden op het eiland zijn onder andere de hoogste berg van Spanje, El Teide, de piramides van Güímar en het Loro Parque, een groot vogelpark op het eiland. De eilanden staan voornamelijk bekend om de prachtige natuur en wandeltochten die je er kunt houden. Vanuit de verschillende kustplaatsen heb je de mogelijkheid om met een boot op excursie te gaan om dolfijnen en walvissen op zee te spotten.  

Fuerteventura

Het één na grootste eiland van de Canarische eilanden is Fuerteventura. Ook dit eiland is bekend vanwege de prachtige natuur die er te vinden is. Met een gemiddelde temperatuur van 23,3 graden Celsius en een temperatuur die in de winter rond de 20 graden ligt, is een bezoek aan Fuerteventura het hele jaar door prettig voor liefhebbers van warm weer. Een bekende plaats die je zeker moet bezoeken is de voormalige hoofdstad van het eiland Betancuria. Deze stad staat bekent om de authentieke gebouwen en de kerk die in 1691 gebouwd is. Ook vind je hier verschillende musea die je kunt bezoeken. Tussen de Spaanse eilanden Fuerteventura en Lanzarote ligt het eilandje Isla de Lobos. Dit eiland staat geregistreerd als natuurreservaat en is een populaire plek voor wandelaars.   Gran Canaria Op Gran Canaria kun je ook voor verschillende bezienswaardigheden en activiteiten terecht tijdens een vakantie. Dit eiland heeft als hoofdstad de plaats Las Palmas de Gran Canaria dat onder andere bekend is als woonplaats van Cristoffel Columbus. Verdeeld over het eiland zijn verschillende pittoreske dorpen te bezoeken en te bezichtigen en natuurlijk kun je op veel plekken genieten van het strand en de zee. Bekende bezienswaardigheden op Gran Canaria zijn het Mundo Aborigen, een openluchtmuseum met informatie over de geschiedenis van het eiland, de plaats Artenara waar grotwoningen te vinden zijn die voor een deel nog bewoond worden en de verschillende markten die wekelijks verspreid over het eiland gehouden worden.  

Lanzarote

Lanzarote is bekend vanwege de prachtige natuur en de verschillende plaatsen die op dit eiland te vinden zijn. Zo kun je een bezoek brengen aan het bekende nationale park Timanfaya, een kijkje nemen in de Jardín de Cactus, een botanische tuin met duizenden verschillende soorten cactussen en de lavatunnels van Cueva de los Verdes en Jameos del Agua. De voormalige hoofdstad van het eiland is de plaats Teguise die zeker ook de moeite waard is om te bezoeken. Daar kun je veel oorspronkelijke gebouwen bezichtigen en op zondag een bezoek brengen aan de markt die er gehouden wordt. Bekende badplaatsen die je op dit eiland kunt bezoeken zijn Puerto del Carmen, Plata Blanca en Costa Teguise. Deze laatste plaats ligt een eindje verwijderd van het eerdergenoemde plaatsje Teguise dat in het binnenland van Lanzarote te vinden is.